Två män bakar sockerkaka i ett stort ljust kök. Några andra umgås i bakgrunden.

65Trygg Backa

Logotyp med texten 65 Trygg, format som ett hjärta.

Nu är vårt första 65Trygg i Edsbyn klart och du kan anmäla intresse på de nya lägenheterna. Välkommen till 65Trygg Backa!

Är du 65 år eller äldre och trött på att sköta om ett helt hus, samtidigt som det inte lockar att flytta till lägenhet? Då kan 65Trygg vara något för dig.

Backa är ett lugnt, skönt och lummigt område som ligger ca 600 meter utanför centrum. Här finns stora gräsytor, flera lekplatser för barn och närhet till naturen. Apotek och hälsocentral ligger precis bredvid området.

Det som skiljer 65Trygg från övriga bostadsområden är bland annat att det ska finnas ett antal gemensamhetslokaler där hyresgästerna kan umgås, hitta på aktiviteter och äta tillsammans.

Du kan redan nu läsa mera om storlekar och hyresnivåer på våra nya lägenheter.

Hur det kommer att se ut när allt är färdigt i Edsbyn är däremot inte helt bestämt.
- Tanken är ju att hyresgästerna själva som ska vara med och tycka till om vilken typ av gemensamma lokaler de vill ha, så det kommer att få utvecklas med tiden.

På 65Trygg finns också personal som ansvarar för det sociala innehållet, skapar en vi-känsla och fungerar som en extra länk mellan hyresgästerna och Aefab.

I närheten av 65Trygg Backa ligger även sim- och sporthall. Den som vill promenera, springa eller åka skidor har nära till motionsspår och en skog med lättillgängliga stigar. Lägenheterna kommer att vara färdiga för inflytt 1 september 2022. För att få flytta in måste du ha fyllt 65 år.

Vårt 65Trygg-bostadsområde i Alfta, Engmansgårdarna, stod klart 2020.

Ett vitt tvåvåningshus med balkonger på hörnen.

Senast uppdaterad